Foreningen River Art præsenterer fem dages unikke og fantastiske oplevelser

Med Gudenåen som omdrejningspunkt vil River Art hver dag fra d.15.-19. august stå bag en perlerække af kulturoplevelser

Waternymph

Gudenåens vand har haft afgørende betydning for grundlæggelsen af Silkeborg. Figuren Waternymph repræsenterer vandets kraft, og totalteateret er en symbolsk fortælling, der illustrerer Silkeborgs opståen og hvad der giver Silkeborgensere en fælles identitet.

De kreative kræfter bag forestillingen er de verdensberømte Comediants der bl.a. stod bag udgangsceremonien under OL i Barcelona. Så forvent en eksplosion af lyskunst, original musik og imponerende scenografi.

"Waternymph" spilles hver aften d.15.-19. august kl 23.00-23:30 foran Jysk Musikteater

Waternymph

Historiske Tableauer og Stilleben

Under Ildfestregatta ugen vil der langs Remstrup Å være fantastiske tableauer. De repræsenterer forskellige nedslag i Silkeborgs historie og er lavet i samarbejde med byens erhvervsliv, kulturelle og offentlige institutioner. Derudover vil der langs bredden, i vandet og på Hjejlebådene være originale lysfigurer skabt af kunstner Søren Lyngbye Sørensen i samarbejde Silkeborg Produktionshøjskole.

Nyd værkerne fra vandet eller tag på tableausafari og nyd en flot gåtur langs åen.

Tableauer kan ses fra d. 15.-19. august - stien langs Remstrup Å, Indelukket. Lysfigurer tændes kl. 21.50 - 23:10

tableau

Minimum Monument

I forbindelse med Silkeborgs Fuldmåne Event 2017 har KunstCentret Silkeborg Bad inviteret Minimum Monument til Silkeborg. Flere tusinde små isfigurer støbes over et par uger på stedet i samarbejde med et team af frivillige. Kl. 16.30 vil alle figurerne blive stillet ved bredden af Gudenåens strømmende vand.  

Minimum Monument opføres d. 18. august kl 16:30 - trappen ved Stryget, Papirfabrikken . Vær opmærksom på at interventionen varer få timer. 

Minimum Monument

Fakkelløb

Gående og sejlende gæster vil få en poetisk oplevelse når faklerne spejler sig i det mørke åvand. Løbet bygger på myten om Ildfestregattaens oprindelse i Silkeborg: "Kongen og følge sejlede ud på jagt fra Silkeborg til Julsøskovene. Ved mørkets frembrud var de ikke returneret og byens folk stillede sig op med fakler langs indsejlingen til Remstrup Å for at lyse dem sikkert i havn." Vær med til at fortælle myten om  Regattaens opståen i Silkeborg og deltag i Fakkelløb på stien fra Nåege til Silkeborg havn. Der er Open-Call for alle interesserede fra d. 15.-19. august

Inviter en ven eller nabo med og få en hyggelig oplevelse med levende lys i skovens mørke. Tilmelding og info via dette link: https://goo.gl/XKAqsX

Løbet foregår fra d. 15. - 19.august kl. 22:30 - 23:10 - stien på Sejssiden, Nåege til Havnen

fakkellob

Bispehuer

Med eventen Bispehuer har River Art Silkeborg inviteret kommunens daginstitutioner til at genskabe legenden om hvordan byen fik sit navn.

Daginstitutionernes børn og deres forældre har, i tiden op til Silkeborgs Ildfestregatta,  foldet hundredvis bispehuer af papir. Fredag d. 18. august kl 17.00 vil børnene søsætte Bispehuerne, der driver ned mod det genopførte slot på Slotsholmen, hvor de akkompagneres af TH. Langs Koncertkor med skønsang til lejligheden. Kom og se når Gudenåen forvandles til et harmonisk virvar af hvide bispehuer

Bispehuerne søsættes kl. 17:00  og varer ca. 15 min. Foregår ved broen ved Søtorvet, Papirfabrikken

bispehue

 

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved