Danmarks Internationale Gadeteaterfestival

– opfører ialt 14 forestillinger under Ildfestregattaen

De to livvagter Tony og Tony og mange andre skønne figurer vil hjemsøge Silkeborg gader under Ildfestregattaen

FIERS Á CHEVAL af Compagnie des Quidams (FR)

Forbered dig på at opleve en flygtig drøm. En kavalkade af billeder, som begynder med mærkelige væsener, bizart klædt på som venetianere i en science fiction. I løbet af 30 sekunder ændrer denne verden sig til en atmosfære af drømmeagtige billeder, og væsnerne forvandler sig til fantastiske lysende heste. En mærkelig lille m a n d p å t a g e r s i g a t koreografere denne fantastiske flok heste i en række lege og dyster. Et originalt lydspor ledsager showet og skaber et symfonisk sagnunivers. Oplev denne utrolige drømmerejse, hvor billederne skifter dynamisk o g p o e t i s k i e n ma g i s k metamorfose.

gadeteater1

NOIS UM x2 af Cia dela Praka (BR)

-circus og dans
”Nois um” er et rørende show, der bringer publikum ind i en ny tilstand af følsomhed. En unisont koreograferet rejse, som på poetisk vis forbinder sindets stærke følelser med kroppens sarte artikulation. De organiske og synkroniserede bevægelser skaber en autentisk drømmeagtig atmosfære. Kunstnerne i "Nois um" forener moderne dans, akrobatik, nærkamp og contact juggling med en overraskende virtuositet. Livemusik spillet på akustiske slagtøjs-instrumenter akkompagneret af elektroniske beats indhyller showet i en magisk atmosfære. ”Nois um” formidler harmoni og ro gennem blide, omskiftelige bevægelser.

 gadeteater2

LES TONYS af Compagnie Albedo (FR)

De to livvagter Tony og Tony er på en mission for at sikre byen og dens indbyggere. Selvom alt ånder fred og idyl, får de to velklædte klodsmajorer hurtigt selv skabt en farlig situation. De er måske ikke særlig smarte, men deres intentioner er gode nok: de ønsker bare at beskytte dig og alle andre… Faren lurer i ethvert område, hvor der er mennesker, og Les Tonys er på pletten til at udføre deres arbejde: Hvis du blot ønsker at gå i fred, sørger de for eskorte. Hvis du nyder udsigten fra altanen, vil de straks forhindre dig i at springe ud. Disse omvandrende dukker forvandler hverdagslivet i det offentlige rum og sikrer dig en humor i s t i s k og forurol igende oplevelse.

 

 gadeteater3

TEMMELE PAS af Cie du Fil a Retorde (FR)

"T'emmele pas!" er en lille burlesk forestilling, hvor vi møder de to hovedpersoner i kitschede kulisser. Hvordan glemmer man sig selv, så man kan hjælpe andre? Hvordan kan man samarbejde om at gøre noget, man ikke selv kan finde ud af? En performance med et budskab - og masser af energi og humor.

 

 gadeteater4

RUE DES DAMES af Cie La Passante (FR)

En kvindelig skuespiller under et paraplytelt spiller udelukkende for dig. Ansigt til ansigt. Absolut intimt, menneskeligt teater. En af de fire skuespillere kan vælge dig - eller måske er du modig nok til selv at træde ind i paraplyteltet. Resten er helt overraskende… Én ting er sikkert: Du kommer ud fra den private scene med et bredt smil… Forestillingen spiller i 40 minutter, og i løbet af den tid kan ca. 35-40 tilskuere besøge den private scene. Resten af publikum må nysgerrigt nyde forestillingen udefra, men dette særegne optrin midt i bybilledet på torve og gågader er i sig selv en smuk og inspirerende oplevelse.

 

 gadeteater5

OBSTINEES af La Burrasca (FR)

gadeteater6

ROMEO & JULIET af Mish Mash (FI-SE-TR)

MishMash leverer en unik fortolkning af William Shakespeares klassiker Romeo & Julie, proppet til randen med både komedie og tragedie. Skuespillernes forskellige færdigheder har skabt en forestilling, hvor historien fortælles gennem alt fra kropsmime over tragisk kor til akrobatik. Kun ved brug af deres kroppe skaber de stemninger, ting, rum og forskellige karakterer. De bruger ingen rekvisitter, ingen scenografi eller kostumer. Det har de ikke brug for.

gadeteater7

LA BATT MOBILE af Nomad Men (FR)

gadeteater8

FILLAGE x 2 af Sur Mesure (BE)

Cirkus & Live music show Med ”Fillage” er øjeblikket kommet til at forberede rejsen mod dine drømmes mål. Denne blanding af cirkusartister og musikere demonstrerer ved hjælp af trampolin, akrobatik, jonglering og livemusik, hvordan man på en sjov og energifyldt måde kan arbejde sammen, blive et team og tage springet mod et fælles mål.

gadeteater9

SPACEFLIGHT af Jay & Sebastian (USA-DE)

Ved at remixe en række tricks fra forrige shows har de frembragt 725 jonglere-mønstre, hvoraf 250 er inkluderet i denne performance. Deres research har resulteret i helt konkrete nyskabelser, som de præsenterer på en totalt tilgængelig facon, der demonstrerer den kreativitet, entusiasme og inspiration, som jonglering kan vække til live. Jay Gilligan (USA) har samarbejdet med Cirque du Soleil, Les Sept Doigts de la Main, Cirkus Cirkör, Cie Jérôme Thomas, og The Gandini Juggling Project. Jay underviser i jonglering ved Dans och Cirkushögskolan in Stockholm, Sverige. Wes Peden (USA) vandt bronze ved den 33. Festival Mondial du Cirque de Demain.

gadeteater10

ZUPER af Youpi Cascade (FR)

gadeteater11

 

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved