Silkeborg Slot er genopført til Ildfestregattaen

Ideen om at genskabe Silkeborg Slot har været fremme tidligere Planerne var langt fremme op til Regattaen i 2008, men måtte opgives i sidste øjeblik, fordi der var tvivl om økonomien. Initiativtagere til projektet er den samme komite, som for et par år siden fik genskabt Frihedsskulpturen i Indelukket, og som nu ønsker at markere 250-året for, at de sidste dele af slottet forsvandt.

- At jubilæet er sammenfaldende med årets store regattafest, som samtidig er en markant del af Kulturby Aarhus-arrangementerne, vil gøre, at rigtig mange vil få glæde af projektet, som samtidig giver mulighed for markeder, tidsvarende musik, øl og optræden, forklarer tidligere museumsdirektør Christian Fischer fra slotskomitéen.

silkeborg slot aabning

Silkeborg er opkaldt efter slottet, hvis historie kan føres helt tilbage til 1385, og i byvåbnet ses en stiliseret udgave af det. Slottet bestod af flere bygninger, men det er hovedbygningen, der også er slottets vartegn, der skal opføres igen. Den markante bygning vil blive genrejst i løbet af sommeren i form at et specielt tilrettet stillads overtrukket med stof påtrykt udseende af bygningen, som er rekonstrueret ud fra arkæologiske udgravninger, studier i arkiver og bygningshistorik.  Kulturstyrelsen har givet tilladelse til projektet, der bliver støttet økonomisk af flere sponsorer. 

Jyske Bank har sammen med Silkeborg Kommune været den økonomiske drivkraft bag projektet. Byggefirmaet Paulsen A/S, stilladsfirmaet Stildan A/S og energiselskabet Eniig vil også bidrage økonomisk og praktisk. Museum Silkeborg stiller forskningsresultater til rådighed, og Arkitektfirmaet Aarstiderne A/S bidrager med rekonstruktionstegninger.

Komiteen for Genrejsning af Silkeborg Slot består af formanden Christian Fischer, tidligere museumsdirektør, direktør Anders Dam, Jyske Bank, Steffen Lange, tidligere chefredaktør på Midtjyllands Avis, direktør Orla Madsen, Aksel Evin Olesen, tidligere redaktør på Midtjyllands Avis og Jørn Würtz, tidligere borgmester for Silkeborg Kommune.

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved