arne haldrup

Vinderen af titlen "ÅRETS REGATTA BÅD 2014"

Dommerkomitéen for kåring af årets Regatta Båd består af medlemmer af Jysk Musik- og Teaterhus og Silkeborg Turist- og Regattaforening.

Lad det være sagt med det samme: Dommerne har været på en vanskelig opgave. Der er kun én vinder og et stort antal både der må dele andenpladsen. Tusinde tak til alle Jer der har deltaget og været med til at gøre sejladserne fortryllede, Som traditionen byder, har bådfolket fra Ry i syd til Silkeborg i nord, samt gæstebåde udenfor Det Midtjyske Sø-højlands sø system, på festligste vis deltaget i årets Ildfestregatta med smukt illuminerede både og andre morsomme indslag. For første gang er Silkeborgsøerne forsøgt indtaget af en flok pirater, som heldigvis viste sig at være venligt sindede, - men også mere traditionelt udsmykkede både viste sig fra sin smukkeste side. Det har været et imponerende skue at følge Hjejleflåden med alle regattabådene i sit kølvand op gennem Remstrup Å, og på rundtur i søerne ud mod Paradiset og retur til Silkeborg havn igen.

Fakkel-alléen der snor sig fra Indelukket og helt ud til Borresø har skabt en fantastisk korridor gennem å-systemet med imponerede flotte Tableau vivants udført på bredden langs åens forløb. Et fantastisk skue for ung og gammel.

Kåringen af Årets Regattabåd tog afsæt i hvordan en lille ”tøffer” har formået at finde ind til selve nerven i årets Ildfestregatta. og dommerkomitéen blev betaget af den måde udsmykningen kom til at fremstå som eksponent for årets tema i årets Ildfestregatta. Og valget fald på Sven Højmark, Jan Moseholt & Arne Haldrup i båd nr. SB 864, da netop denne udsmykningen OGSÅ gav associationer til den periode hvor H.C. Andersen gæstede Silkeborg og boede hos Papirfabrikant Michael Drewsen, idet båden er udsmykket med illuminationen af en lille ælling som Asger Jorn malede ind i et gammelt landligt motiv med et husmandssted.

STORT TILLYKKE HERFRA

Copyright © 2018 Silkeborg Turist & Regattaforening Reserved